Designed and built with care, filled with creative elements

Top
a

Urška Bradaškja Morato

  /  Urška Bradaškja Morato

Urška Bradaškja Morato

Igralka, pedagoginja

Urška je igralka in gledališka pedagoginja, članica Igralskega studia v Ljubljani, kjer je študirala dramsko igro. Ustvarja na področju gledališča, filma in televizije. Je soustanoviteljica Gledališke šole Talia v Kopru, kjer 18. leto poučuje dramsko igro.

URŠKA BRADAŠKJA MORATO (1976) je članica Igralskega studia v Ljubljani – www.actorstudio.si, kjer je študirala dramsko igro z igralcem Janezom Vajevcem, učencem Lee Strasberga, in z režiserjem Tomijem Janežičem. Udeležila se je več mednarodnih delavnic z Greto Seacat, Ed Kovensom, Scott Fieldingom, Danny Lemmo etc. Urška je tudi Univ. Dipl. sociologinja. Rodila se je in živi v Kopru. Kot igralka in gledališka pedagoginja, samozaposlena v kulturi, ustvarja na področju gledališča, filma in televizije, v Sloveniji in Italiji. Leta 2005 je soustanovila Gledališko šolo Talia v Kopru, kjer 19. šolsko  poučuje dramsko igro. V letu 2023 je sodelovala kot mentorica  z DM+ v okviru Diversity festivala in tudi v projektu Spretnorasti kot mentorica sklopa delavnic, Ustvarjalni igralec.

Najvidnejša dela s področja gledališča, televizije in filma:

  • 2021 Čudovita (predstava), režija: Tijana Zinajić, produkcija: SSg Trst in SiTi teater, vloga: Nika.
  • 2009 Chicchignola (predstava), režija: Boris Cavazza, produkcija: Gledališče Koper, vloge: vratarka, tat.
  • 2007 Duohtar pod mus!, režija: Vito Taufer, produkcija: Gledališče Koper in SNG Nova Gorica, vloga: Martina.
  • 2012 Čista desetka (TV serija) režija: Branko Djurić, glavna vloga, produkcija da Pop Tv, Slovenia, vloga: Betka.
  • 2012 Tra cinque minuti in scena, režija: Laura Chiossone, produkcija: Rossofilm (Cinema ItalienAnnecy, Premio Cicae, Art Cinema Award 2012, NAGRADA FICE Miglior Film Indipendente Italiano2013), ruolo: Almira,
  • 2009 Favola Zingara di Davide Del Degan, produkcija Nicoletta Mantovani, ruolo: protagonista (Maria)
  • 2003 Interno 9 di Davide Del Degan (zmagovalec Globo d’oro 2004, nominacija za David Di Donatello2004, zmagovalec Fano Film Festival nel 2003), vloga: protagonistka (slepo dekle)

User registration

You don't have permission to register

Reset password