Designed and built with care, filled with creative elements

Govor in nastopanje
19.9.2022 - 18.00-20.00 (Sedejev dom - Števerjan)
Gre vaš nastop svojo pot? Lahko je drugače - Betka Šuhel Mikolič / 1. del
22.9.2022 - 17.30-19.00 (Trgovski dom - Gorica)
Je Instagram res samo za influencerje? - Giulia Černic
22.9.2022 - 19.00-20.30 (Trgovski dom - Gorica)
Kako razviti spletno stran za organizacijo ali osebni projekt - Alek Devetak
24.9.2022 - 10.00-13.00 in 15.00-18.00 (s kosilom) (Kulturni center Lojze Bratuž - Gorica)
Mikrofona me ni več strah! Radijska delavnica za voditelje in tehnike
26.9.2022 - 18.00-20.00 (Peterlinova dvorana - Trst)
Gre vaš nastop svojo pot? Lahko je drugače - Betka Šuhel Mikolič / 2. del
29.9.2022 - 16.00-19.00 (Močnikov dom - Gorica)
Ars scribendi-Iskanje izvirnega načina pripovedovanja - Nataša Konc Lorenzutti
05.10.2022 - 17.00 - 19.00 (Kulturni Center Lojze Bratuž - Gorica)
Kažipoti primernega komuniciranja - Ksenija Benedetti
10.10.2022 - 18.00-20.00 (Močnikov dom - Gorica)
Trije koraki do odličnega javnega nastopa - Saša Einsiedler
18.10.2022 - 18.00-20.00 Močnikov dom (Gorica)
Digitalno komuniciranje znamk in storitev - David Banović Lotrič
Top
a

Govor in nastopanje

  /  Govor in nastopanje  /  Govor in nastopanje

Govor in nastopanje

Organizator:
Kategorija:
Brezplačno

About this course

18

Betka Šuhel Mikolič

Radijska In TV Voditeljica

Betka Šuhel Mikolič– novinarka, radijska in TV voditeljica, organizatorka dogodkov in svetovalka za odnose z javnostmi, se je medijskemu pojavljanju zapisala že pri 16. letih. Na 30-letni medijski poti se je najraje brusila pred mikrofonom komercialnih radijskih postaj, čeprav je levji delež svoje kariere opravila pred TV kamerami Televizije Slovenija in POP TV.

Nataša Konc Lorenzutti

Mag.

Nataša Konc Lorenzutti (1970) je diplomirala na AGRFT v Ljubljani, na oddelku za dramsko igro in umetniško besedo. Leta 2010 je končala tudi univerzitetni magistrski študij umetniške besede pri prof. Alešu Valiču. Pet let je bila kot igralka angažirana v dveh slovenskih poklicnih gledališčih, od leta 1999 pa se posveča leposlovju.

Giulia Černic

Giulia Cernic je študentka magistrskega študija Komunikologija podjetij in organizacij na Videmski univerzi. Leta 2021 je diplomirala iz ekonomije na Ljubljanski univerzi, kjer je triletni študij opravila na smeri za trženje.

Alek Devetak

Upravitelj in co-ustanovitelj podjetja “Coding Duck s.r.l.”

Alek Devetak doštudiral na Univerzi Bocconi v Milanu, magistrska diploma “Legislazione per l’impresa”. Predsednik društva zgodovine na Univerzi Bocconi, blagajničar P. D. Podgora, nazdorni odbornik društva Mladih Slovencev v Italiji DM+. Upravitelj in so-ustanovitelj podjetja “Coding Duck s.r.l.” ki se ukvarja s razvojem spletnih strani in upravitelj podjetja “Exacta Partners” ki se ukvarja z računovodskimi storitvami.

Katja Stojnić

Radijska voditeljica

Med študijem je začela opravljati novinarsko delo na Valu 202. Po opravljenem tečaju za kulturo govora pred mikrofonom je sinhronizirala risanke in dokumentarce, leta 2021 pa se je pridružila medijski hiši RAI. Na Radiu Trst A vodi oddajo Brezčasni. Je sobotna voditeljica na Valu 202 in avtorica podcasta Rožnata dolina. Trenutno opravlja magisterij iz študija Oblike govora na AGRFT v Ljubljani.<br /> Že kot otrok je rada govorila, spraševala in se izražala v različnih oblikah – obiskovala Gledališko šolo, ustvarjala na osnovnošolskem radiu in plesala jazz. Leta 2017 je nekaj časa preživela na Radiu Študent, a jo je pot hitro zanesla na 2. program Radia Slovenija. Začela je delo dežurne novinarke na jutranjem programu Vala 202. Leta 2018 je začela obiskovati Tečaj za kulturo govora pred mikrofonom na Centru za kulturo govora na Radiu Slovenija. Po opravljeni govorni šoli je na radiu začela pripravljati novinarske oddaje in intervjuje – največkrat o glasbi, umetnosti in neobičajnih življenjskih stilih. Leta 2020 je začela s sinhronizacijo risank in dokumentarcev, nato se je priključila nacionalni italijanski medijski hiši RAI, kjer čez poletje na Radiu Trst A vodi vsakotedensko oddajo Brezčasni o jazz, funk, soul in rock glasbenikih, ki so zaznamovali zgodovino glasbe, čez leto pa oddajo o filmski glasbi Prisluhni filmu. Ob sobotnih jutrih jo lahko slišite v živo na Valu 202, ali v podcastu Rožnata dolina, ki je na voljo na vseh pretočnih platformah. Trenutno zaključuje magisterij iz študija Oblike govora na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.

dr. Ksenija Benedetti

Ksenija Benedetti je bila julija 2000 prvič imenovana za šefinjo Protokola Republike Slovenije. V osemnajstih letih njene kariere se je v Republiki Sloveniji zvrstilo veliko zgodovinskih dogodkov, ki jih je skupaj s sodelavci pripravila in izvedla. Njen poseben izziv je bila tudi priprava in izvedba obiska britanske kraljice Elizabete II v Sloveniji jeseni 2008, izvedba obiska ameriškega predsednika G. W. Busha leta 2008 in trije obiski ruskega predsednika Vladimirja Putina. Protokolarne dogodke in obiske na najvišji ravni je pripravljala za vse predsednike samostojne Republike Slovenije: gospoda Milana Kučana, dr. Janeza Drnovška, dr. Danila Turka in gospoda Boruta Pahorja; ter za vse predsednike vlad (razen za prvega – dr. Lojzeta Peterleta). Leta 2017 je Protokol Republike Slovenije pod njenim vodstvom prejel priznanje Ministrstva za obrambo za večletno sodelovanje z Gardo Slovenske vojske. Uspešnost njenega dela se kaže tudi v mnogih zahvalnih pismih – od Bele hiše do španskega in britanskega dvora. Opravila je veliko strokovnih intervjujev na nacionalni televiziji in radiu ter drugih lokalnih televizijah in radiih, prav tako pa v vseh večjih dnevnih časopisih in revijah.

Saša Einsiedler

Licencirana trenerka uspešnosti

Saše Einsiedler se mnogi spominjate z radia in televizije. V svoji dolgoletni karieri si je nabrala obilo izkušenj nastopanja, ki jih z veseljem podeli z udeleženci njenih delavnic. Čeprav je nastopanje njena prva strast, pa enako navdušeno deli svoja znanja iz mnogih izobraževanj doma in v tujini. Tako je Saša danes licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna licencirana trenerka persolog DISC, DreamBuilder coach, hipno-transformativna coachinja, mediatorka... Je mama petih otrok in leta 2020 razglašena za najboljšo predavateljico leta!

David Banović Lotrič

David Banović Lotrič s svojim podjetjem skrbi za ustvarjanje novih znamk, njihovo komuniciranje in digitalno izpostavitev. Kot strokovnjak za pisanje besedil in upravljanje z družbenimi omrežji se usmerja na digitalno komuniciranje znamk in storitev.

Course Curriculum

19.9.2022 - 18.00-20.00 (Sedejev dom - Števerjan)
Gre vaš nastop svojo pot? Lahko je drugače - Betka Šuhel Mikolič / 1. del

Priznaj, tvoj največji strah, ko nastopaš je, da boš zmrznil sredi stavka in ne boš znal ne naprej ne nazaj. Publika opazuje, kako begaš z očmi, kako se ti tresejo roke, noge in glas, ti pa se nimaš kam skriti. Ne veš ali je situacija, v kateri si, dejansko stanje ali je še vedno nočna mora. O vsebini, ki jo pripoveduješ, veš vse, sicer ne bi bil tukaj in zdaj, ampak je čisto drugače od tistega, kar si si predstavljal. Za utemeljitev prezentacije si pripravil kup pripomočkov, vendar pozabil, da jih je potrebno tudi ustrezno uporabljati. Velika tragika je, da ti sploh nisi ti. Oddajaš tisto kar misliš. Sprožaš občutke, ki se jih najbolj bojiš. Dobivaš točno tisto česar ne želiš. Tvoj nastop gre svojo pot. Lahko je drugače.

22.9.2022 - 17.30-19.00 (Trgovski dom - Gorica)
Je Instagram res samo za influencerje? - Giulia Černic

»Na Instagram-u sem videla nov izdelek«, »Dogodek sem dobil na Facebook-u«, »Novico sem prebrala na spletu«… Podobni stavki so v vsakdanjih pogovorih vedno bolj pogosti. Takim trditvam se dodajo kritična stališča kot so »Na TikTok-u objavljajo samo neumnosti«, »Facebook je poln lažnih novic«, »Na Instagram-u je vse pretirano in nerealno«. Temu sledi logično vprašanje: kako lahko izkoristimo priložnosti, ki jih ponujajo socialna omrežja in preskočimo oviro banalnih in ponavljajočih vsebin? Je to sploh uporabno?

22.9.2022 - 19.00-20.30 (Trgovski dom - Gorica)
Kako razviti spletno stran za organizacijo ali osebni projekt - Alek Devetak

Praktična delavnica bo opredelila temo razvijanja spletne strani. Zaustavila se bo na problematike spletnih portalov in njihovih rešitev. Praktičen dokaz, kako se spletno stran pripravi od A do Ž. Opredeljevanje vsebin, ki jih mora spletna stran vključevati in kako naj se ta vede po zakonih.

24.9.2022 - 10.00-13.00 in 15.00-18.00 (s kosilom) (Kulturni center Lojze Bratuž - Gorica)
Mikrofona me ni več strah! Radijska delavnica za voditelje in tehnike

Radijska delavnica v nameščenem studiu za voditelje in spikerje s Katjo Stojnić. Dotaknili se bomo vloge voditelja in njegovega nastopanja pred mikrofonom. Osredotočili se bomo na tehnike nastopa, kako izberemo temo oddaje in kako jo to posledično spišemo, katera glasbena izbira bo najboljša. A ne samo! S tonskim mojstrom Vasjo Križmančičem bomo preverili tudi sposobnosti na tehničnem področju. Kako opravimo tonsko vajo, kako naj se vedemo pred mikrofonom, jakost zvoka in našega nastopa. To in še mnogo več bomo odkrili v radijski delavnici MIKROFONA ME NI VEČ STRAH!

26.9.2022 - 18.00-20.00 (Peterlinova dvorana - Trst)
Gre vaš nastop svojo pot? Lahko je drugače - Betka Šuhel Mikolič / 2. del

Priznaj, tvoj največji strah, ko nastopaš je, da boš zmrznil sredi stavka in ne boš znal ne naprej ne nazaj. Publika opazuje, kako begaš z očmi, kako se ti tresejo roke, noge in glas, ti pa se nimaš kam skriti. Ne veš ali je situacija, v kateri si, dejansko stanje ali je še vedno nočna mora. O vsebini, ki jo pripoveduješ, veš vse, sicer ne bi bil tukaj in zdaj, ampak je čisto drugače od tistega, kar si si predstavljal. Za utemeljitev prezentacije si pripravil kup pripomočkov, vendar pozabil, da jih je potrebno tudi ustrezno uporabljati. Velika tragika je, da ti sploh nisi ti. Oddajaš tisto kar misliš. Sprožaš občutke, ki se jih najbolj bojiš. Dobivaš točno tisto česar ne želiš. Tvoj nastop gre svojo pot. Lahko je drugače.

29.9.2022 - 16.00-19.00 (Močnikov dom - Gorica)
Ars scribendi-Iskanje izvirnega načina pripovedovanja - Nataša Konc Lorenzutti

Pisanje in branje je ogledalo stika s seboj in z drugimi. Najdragocenejši del naše zapuščine je v zapisih: v dnevnikih, pismih, potopisih, utrinkih, celo na listkih, ki smo si jih včasih puščali na mizi in seznamih, ki si jih nekateri še vedno pišemo, preden gremo v trgovino. Pisna kultura je v zadnjih letih nekoliko zaspala. Sporazumevanje se je preselilo v medije, škodljive za naše jezikovno izražanje in jezik nasploh, zato se oddaljujemo od besede, ki se nas zmore globlje dotakniti in nas tudi spremeniti. Smo pripravljeni zopet vzeti svinčnik in papir v roke ter napisati pismo, utrinek, svojo misel ob branju pesmi, če ne drugega, vsaj seznam stvari, ki bi jih radi kupili na trgu vrednot? Vzgibe je mogoče najti v odlomkih iz leposlovja, ki jih bo pripravila mentorica, v pogovorih, v spominih, dobrih ali slabih, v lastnem razpoloženju, boljšem ali slabšem. Delavnica je namenjena vsem, tudi začetnikom, ki bi se radi preizkusili v pisanju. Nepravilni poskusi pri tem ne obstajajo, pisanje ni fizika ali kemija, vsi poskusi so potrebni, zato so tudi vsi pravilni, kar pa seveda ne pomeni, da je vse, kar človek napiše, dobro in izvirno. Daleč od tega. Priča smo poplavi samovšečnih literarnih del. Zato mentorji in uredniki nikakor niso nepotrebni, ker nam lahko pomagajo poiskati sebi lasten, avtorski in zato izviren način pripovedovanja.

05.10.2022 - 17.00 - 19.00 (Kulturni Center Lojze Bratuž - Gorica)
Kažipoti primernega komuniciranja - Ksenija Benedetti

Kultura srca je zelo pomembna za nadgradnjo osebne odličnosti in uspešno komunikacijo. Poznati pravila primernega obnašanja pomaga pri večji samozavesti in posredno vpliva na sklepanje poslov. Mlajše generacije so sicer veliko bolj sproščene, a še vedno obstaja neka meja, preko katere ni varno iti. Kdaj ponuditi roko, kako koga nasloviti, kako napisati elektronsko sporočilo, kako sprejeti poslovne partnerje je nekaj drobnih tem, o katerih bom spregovorila.

10.10.2022 - 18.00-20.00 (Močnikov dom - Gorica)
Trije koraki do odličnega javnega nastopa - Saša Einsiedler

Vedno bolj se zavedamo, da je KOMUNIKACIJA ključ do uspehov vseh vrst. Najbolj pomembna je komunikacija s seboj, ta pa se zrcali v vseh ostalih odnosih, tako v domačem, kot službenem okolju. Predavanje bo opredelilo korake, ki pripomorejo do odličnega javnega nastopa z vizijo odkrivanja potencialov v posameznikih ter njihov razvoj – do želenega cilja. Z motom »za več veselja do življenja«.

18.10.2022 - 18.00-20.00 Močnikov dom (Gorica)
Digitalno komuniciranje znamk in storitev - David Banović Lotrič

Delavnica na praktičen način predstavi pripravo komunikacijskega načrta ter pregled osnov digitalnega komuniciranja in marketinga. Ker je za odličen nastop na trgu potrebna priprava komunikacijskega načrta, boste na delavnici praktično spoznali kako ga oblikovati. Spoznali boste kako je mogoče komunicirati prednosti izdelka ali storitve in kako ustvariti močno prezenco na spletu. Spoznali se boste z načini priprav različnih komunikacijskih sporočil in spoznali prednosti ter slabosti različnih komunikacijskih kanalov.

User registration

You don't have permission to register

Reset password