Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt

Odprte prijave na izobraževanja v sklopu projekta Spretno(ra)sti

Slov.I.K in Mladinski dom s skupnimi močmi nadaljujeta triletni projekt Spretno(ra)sti, ki se zaveže izpostavljati razvoj znanja in kompetenc posameznika. Mladim udeležencem je dana možnost oblikovanja novih spretnosti, skozi izobraževalni program, ki vodi do pridobivanja kvalificiranih in motiviranih kadrov v slovenskih društvih in ustanovah, povečanja števila aktivnih pripadnikov slovenske narodne skupnosti ter izboljšanja znanja slovenskega jezika, tudi v profesionalnem okolju.

 

Slov.I.K. je uspešno zaključil prvo leto izvajanja projekta Spretno(ra)sti. V letu 2022 smo organizirali in izvedli skupno 82 ur frontalnih predavanj, delavnic, webinarjev, okroglih miz in ekskurzij. Uspešno smo izpeljali tudi dve delovni praksi. Še posebej nas veseli, da so ankete pokazale, da so bili udeleženci zelo zadovoljni s strokovno pripravljenostjo izbranih predavateljev in posredovanimi vsebinami, kar smo dosegli z vključevanjem prepoznanih in uspešnih podjetnikov, univerzitetnih profesorjev in drugih strokovnjakov tako iz zamejstva kot iz Slovenije. Po tej poti bomo nadaljevali tudi v drugem letu projekta s ponudbo vrhunskih predavateljev in sodobnih znanj za izboljšanje gospodarskih in kulturnih obetov slovenske narodni skupnosti v Italiji.

prof. dr. Roberto Biloslavo, znanstveni direktor Slov.I.K.a.

 

Druga faza projekta bo v letu 2023 štartala že januarja. Prvo predavanje z naslovom “Kako lahko vsak uspe na TikToku” bo potekalo v petek, 13.1.2023 od 18.00 do 19.30 ure, predaval bo Primož Oberč – CEO agencije WeAreTikTok. Govora bo o tem kako mladi lahko izkoristijo TikTok in kako začeti na TikToku kot podjetje. Agencija mladega 19 letnega Primoža sodeluje z več kot 25 strankami, med kateremi Wolt, Vitapur, Vigoshop, Estetika Fabjan. Zanimajo ga podjetništvo, razvoj in napredek, saj v samem TikToku vidi ogromen potencial za podjetja in mlade kreatorje.

 

Drugo predavanje pa je na vrsti že v soboto, 14.1.2023 na temo menedžmenta neprofitnih organizacij. Z Adrianom Kovačičem, bodo udeleženci v prvem delu jutra, in sicer od 8.30 do 10.00 ure, prisluhnili predavanju z naslovom “Neprofitne organizacije: izzivi in priložnosti”, sledilo bo predavanje “Vodenje neprofitne organizacije”. Tema prvega predavanja bo opis in analiza raznih neprofitnih organizacij v luči reforme tretjega sektorja, v drugem pa bo govora o vodenju neprofitne organizacije, analizi in spoštovanju statutarnih in zakonskih pravil, odgovornosti in finančnih obveznostih. Obravnavane teme Adriano Kovačič pozna s prve roke, saj ima več kot dvajsetletno izkušnjo na področju svetovanja in finančnega projektiranja za podjetja in druge ustanove. Aktiven je tudi kot docent pri številnih zavodih za poklicno izobraževanje, kjer vodi tečaje namenjene bančnim, trgovskim in društvenim delavcem.

 

Vsa tri predavanja bodo potekala v Trstu in sicer na sedežu AD FORMANDUMA v ul. Ginnastica 72. Prijave zbiramo do 13.01.2023 na spletni strani https://spretnorasti.org/izobrazevanja/, kjer je možno izbrati udeležbo na enem ali na vseh predavanjih. Prijava je brezplačna.

User registration

You don't have permission to register

Reset password