Designed and built with care, filled with creative elements

Top
Image Alt

Development – tridnevni izobraževalni tečaj za mlade kulturne delavce

Od 9. do 11. septembra bo v koči Pian dei Ciclamini, v občini Bardo na videmskem potekal tridnevni izobraževalni tečaj za mlade kulturne delavce DevelopMENT. 

Po zadnji izvedbi leta 2019 v žabnicah se bodo po treh letih spet srečali mladi s Tržaške, Goriške in Videmske, ki bodo imeli možnost spoznati kulturo organizacije, prvine strateškega načrtovanja in prepoznavanje temeljnih vrednot, s še posebnim poudarkom na metodah za podporo lokalnega razvoja, glavno temo letošnjega srečanja. Poglobili se bodo tudi v načrtovanje inovativnih projektov za izpopolnjevanje teritorija in skupnosti. Organizatorji si obenem prizadevajo, da mladi izkusijo možnost mreženja in medsebojnega spoznavanja.
Razpisanih je 26 mest. Na brezplačno izobraževanje se lahko do nedelje, 28. avgusta, prijavijo mladi od 16. do 30. leta starosti, vključno s preteklimi udeleženci. Ob prijavi bodo lahko izbirali med dvema delavnicama, in sicer Design thinking ali Digital marketing. Na DevelopMENT-u 2022 se bodo udeleženci lahko poglobili in debatirali o kulturi, zgodovini in turizmu, kot gonilu teritorialnega razvoja ter o socialnih in državljanskih odgovornostih.
Letošnjo izvedbo tridnevnega izobraževanja DevelopMENT soorganizirajo DMplus Društvo mladih Slovencev v Italiji, Mladinskim dom iz Gorice in Slovenski izobraževalni konzorcij Slov.I.K. v skupnem projektu Spletno(ra)sti. Pobudo sofinancirata Urad RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Dežela Furlanija Julijska krajina.

Prijave bomo obravnavali po kronološkem vrstnem redu in na podlagi razpoložljivih prostih mest v zgoraj omenjenih posamičnih področjih.

Info in prijave na spletni strani: www.dmplus.org

 

PRIJAVITE SE!

User registration

You don't have permission to register

Reset password